POR ALS PETARDS!!!

Està a punt d’arrivar l’estiu i també la Revetlla de Sant Joan i l’època dels petards!!! Alguns dels nostres animals ho passen molt malament aquests dies degut a la seva  por als petards i sorolls forts. Per això, us recomano unes pautes de maneig per tal d’ajudar-los a no patir tant davant aquestes fòbies als petards o tempestes.

 

                         

 

Què hem de fer???

Si la nostra mascota ens crida l’atenció i ens demana afecte, carícies i mimos… cridant i demant que l’agafem,  l’únic que hem de fer és mantenir-nos tranquils al seu costat per tal que vegi que està acompanyat . No l’hem d’agafar a coll ni fer-li mimos ni carantonyes excessives, ja que no volem que es pensi que per tal d’estar plorant o cridant-nos per la por que pateix ho està fent bé.

Ens hem de mantenir tranquils i estar al seu costat, però mai exagerar la nostra conducta de protecció, ja que hem de demostrar-li que no passa res, i no li hem de donar importància als sorolls del petards. Hem de fer-li veure que continuem serens i amb la mateixa conducta que sempre.

 

 

 

Podem ajudar-los:

Per tal de disminuir el soroll que és el que li produeix la por, podem:

-          Posar música d’ambient tranquila per tal de reduir el soroll dels petards o tempestes

-          Baixar les persianes de l’habitació on es trova l’animal.

-          Deixar-li una zona on ell es pugui amagar i estar tranquil. El seu instint li demana buscar un lloc per amagar-se, fosc, tranquil i a cobert, amb una sola entrada per tal de sentir-se protegits. Molts es posen a sota el llit a al lavabo, i en fan el seu “amagatall”.

Què NO hem de fer:

-          NO hem de castigar la conducta de por de l’animal, NO renyar-lo si es fa pipi o caca a casa.

-          NO hem de forçar-lo a sortir del seu “amagatall”.

-          NO hem d’intentar calmar-lo fent-li molt mimos excessius.                   

 

Si tot hi seguir aquestes recomanacions el vostre animal segueix patint molt durant aquests dies amb els sorolls dels petards, veniu a la nostra clínica San & Vet  i us informarem sobre la medicació més adient que li podem donar per tal d’evitar-li o reduir aquesta situació d’angoixa.

 

BONA REVETLLA A TOTS!!!